ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

Έφυγε από κοντά μας η Ρούλα Σιώτα

 

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου, 13 Ιούνη 2009, η «οικογένεια» του ΚΚΕ, του ταξικού εργατικού κινήματος, του κινήματος των εργαζόμενων μηχανικών και της «Πανεπιστημονικής» είναι φτωχότερη. Η καρδιά της συντρόφισσας Ρούλας Σιώτα, σταμάτησε αιφνιδιαστικά, απροσδόκητα, άδικα να χτυπά, μόλις σε ηλικία 49 ετών, αφήνοντας πίσω ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό. Όλοι εμείς, που τόσα χρόνια, βαδίσαμε μαζί της στους αγώνες, από τα χρόνια του φοιτητικού κινήματος, στους αγώνες των εργαζομένων στα ΑΕΙ και των εργαζόμενων μηχανικών στη συνέχεια, ξέρουμε ότι έφυγε από κοντά μας μια αγωνίστρια με σπάνιο ήθος, ακατάβλητη αγωνιστικότητα, πρότυπο ανιδιοτελούς προσφοράς στο κίνημα, υπόδειγμα στάσης ζωής. Ανυποχώρητη στις αρχές και στις αξίες του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος, ακούραστη στην πάλη για την προβολή και το ρίζωμα των θέσεών του στους εργαζόμενους και στη νεολαία, θα εμπνέει και θα καθοδηγεί με το παράδειγμά της, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που έμειναν πίσω, αλλά κι αυτούς που θα πυκνώσουν τις γραμμές μας στο μέλλον. Θα εξακολουθήσει να είναι μαζί μας, στη σκέψη και στην καρδιά μας, στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, για το φωτεινό μέλλον του λαού μας, όλων των λαών, για το σοσιαλισμό και την κομμουνιστική προοπτική, ιδανικά στα οποία αφιέρωσε όλη της τη ζωή και τη δράση. Καλό ταξίδι, συντρόφισσα...

 

Όλη της τη ζωή, δοσμένη στον αγώνα...

 

Η Ρούλα Σιώτα, από μαθήτρια, το 1978, οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Πέρασε στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

 

Το 1980 στρατολογήθηκε στο ΚΚΕ. Εκλέχτηκε γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Πάτρας της ΚΝΕ, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ και στο Νομαρχιακό Γραφείο Αχαΐας του Κόμματος. Καθοριστική ήταν η στάση και η συμβολή της την περίοδο '89 - '90. Αταλάντευτη, έδωσε μάχη για τη διατήρηση των επαναστατικών χαρακτηριστικών του Κόμματος. Προσελήφθη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου ανέπτυξε πλούσια, ταξική συνδικαλιστική δράση.

Αναδείχθηκε στη θέση του γραμματέα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Αθήνας και στην αντίστοιχη Πανελλήνια Ομοσπονδία. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο κίνημα των εργαζόμενων μηχανικών, μέσα από τις γραμμές της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας στην ΕΜΔΥΔΑΣ και της «Πανεπιστημονικής» στο ΤΕΕ και στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας. Μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Το 2008, αναδείχθηκε στο Αχτιδικό Γραφείο της Αχτίδας, ενώ από το Μάρτη του 2009 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής.

 

«Μια σπάνια κομμουνίστρια, αγωνίστρια σε όλη της τη ζωή για τα ιδανικά του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, αποχαιρετούμε σήμερα». Με αυτά τα λόγια ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, αποχαιρέτησε τη συντρόφισσα Ρούλα και συνέχισε: «Η σ. Ρούλα Σιώτα ήταν σμιλεμένη από τα πιο ωραία χαρακτηριστικά, αυτά που την έκαναν αγαπητή και σεβαστή σε όλους. Μαχητική, ανυποχώρητη, αταλάντευτη σε ό,τι αφορούσε τις αρχές λειτουργίας του Κόμματος, την πολιτική δράση, το μαρξισμό - λενινισμό, την υλιστική αντίληψη για τον κόσμο και την Ιστορία».

 

Ανακοινώσεις θλίψης για τον απροσδόκητο θάνατο της Ρούλας Σιώτα, αλλά και απερίφραστης εκτίμησης στη δράση και την προσφορά της, εξέδωσαν το ΠΑΜΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού των ΑΕΙ, το 12ο Συνέδριο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ με ομόφωνο ψήφισμά του, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.