ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ

 

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

            Ο Νόμος 3518/2006 αποτέλεσε την αρχή μιας νέας φάσης στην αντιασφαλιστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τον κλάδο μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της πλειοψηφίας της Αντιπροσωπείας και της Διοικούσας του ΤΕΕ (ΔΚΜ, ΠΑΣΚ, Συμπαράταξη, Συσπείρωση, «Ακομμάτιστοι» κλπ.), προσπάθησε και επέβαλε και στο ΤΣΜΕΔΕ την αρχή της ανταποδοτικότητας, δηλαδή τη μείωση ή και πλήρη κατάργηση των εργοδοτικών και κρατικών υποχρεώσεων προς τους κλάδους του ταμείου μας, με αποτέλεσμα αυτοί να λειτουργούν, σχεδόν πλήρως, σαν αυτασφάλιση και οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι μηχανικοί να φορτώνονται τα βάρη αυτής της πολιτικής. Ανοίχθηκε διάπλατα ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Νομιμοποιήθηκε η κλοπή που γίνεται εδώ και χρόνια από το ίδιο το κράτος σε βάρος των συνταξιούχων του Ταμείου. Διατηρήθηκαν και παγιώθηκαν οι υφιστάμενες απαράδεκτες συνθήκες του Κλάδου Υγείας.

 

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

     Η αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική επίθεση της Κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τον Κλάδο και το Ταμείο μας. Στρέφεται ενάντια στο σύνολο όλων των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας, με σκοπό να τους φορτώσει με νέα βάρη και να απαλλάξει το κράτος και την εργοδοσία από τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.

 

Είναι, λοιπόν, κοινός ο αγώνας εργαζομένων και συνταξιούχων για την κοινωνική ασφάλιση και όχι μόνον γι’ αυτή.

 

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,

ü  Ο αντιασφαλιστικός Νόμος 3518/2006 δε διορθώνεται. Με αγώνα να ανατρέψουμε όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

ü  Λέμε ΟΧΙ στην αρχή της ανταποδοτικότητας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση στα ταμεία και ζητάμε:

1.    Πλήρη – Δημόσια – Καθολική – Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

2.    Αποκλειστική Δημόσια Δωρεάν Υγεία υψηλού επιπέδου – χωρίς εισφορές για τους εργαζόμενους.

3.    Άμεση, δραστική μείωση των εισφορών των ασφαλισμένων του Ταμείου.

4.    Άμεση βελτίωση των παροχών και αύξηση των συντάξεων.

5.    Άμεση δρομολόγηση της αποδέσμευσης του Ταμείου από την Τράπεζα Αττικής και το χρηματιστήριο.

6.    ΟΧΙ στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ενιαίο Ταμείο Επιστημόνων, που θα συμπιέσει ακόμα περισσότερο προς τα κάτω τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων και συνταξιούχων μηχανικών, αλλά και εκείνων των υπόλοιπων κλάδων.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ