ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

 

Τ.Ε.Ε. ΚΕΡΝΑΕΙ, Υ.Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε ΠΙΝΕΙ...

 

Μεταφέρουμε τα γεγονότα, απλώς. Τα σχόλια ανήκουν στον καθένα. Η αγανάκτηση και η οργή, ανήκουν σε όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς...

 

Γεγονός 1: Η προηγούμενη ΔΕ του ΤΕΕ είχε, μεταξύ άλλων, ορίσει ως εκπρόσωπο του ΤΕΕ στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, ανώτατο στέλεχος (Γενικό Διευθυντή, παρακαλώ) του ΥΠΕΧΩΔΕ (βλέπε και δημοσίευσή μας σε προηγούμενο τεύχος του Ε.Δ.)!!!

 

Γεγονός 2: Το Γενάρη που πέρασε, η ΔΕ του ΤΕΕ πήρε κατά πλειοψηφία (μόνο η «Πανεπιστημονική» διαφώνησε...) μιαν απόφαση για το θέμα των εκπροσωπήσεων του ΤΕΕ η οποία, μεταξύ των άλλων, εξουσιοδοτούσε τον Πρόεδρο και τους δυο αντιπροέδρους να ορίζουν(!!!) για ένα χρόνο τους εκπροσώπους του επιμελητήριου στις διάφορες επιτροπές και συμβούλια, όπου κατά νόμο προβλέπεται η συμμετοχή τους.

 

Γεγονός 3: Η πρώτη ενέργεια της παραπάνω «τριανδρίας» ήταν ο ορισμός του ενός εκ των μελών της(!!!), Α’ Αντιπροέδρου του ΤΕΕ, κ. Μανόλη Δρακάκη, Προέδρου της ΑΜΕΛ και συμβούλου του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά, ως εκπροσώπου του ΤΕΕ στο Κεντρικό ΣΧΟΠ.

 

Γεγονός 4: Τα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ, στη συνεδρίαση του οργάνου της 5ης Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής τους από τους (έχοντες εξαντλήσει τη θητεία τους) εκπροσώπους του ΤΕΕ στο ΥΠΕΧΩΔΕ, πληροφορήθηκαν από μια αποστροφή του λόγου του κ. Μαραβέα, προηγούμενου εκπροσώπου του ΤΕΕ στο ΣΧΟΠ τον ορισμό του κ. Δρακάκη ως αντικαταστάτη του(!!!)

 

Κατόπιν τούτων, είναι ολοφάνερο ότι η πληροφορία ότι το ΤΕΕ αποτελεί – στην πράξη – μια απλή διεύθυνση του ΥΠΕΧΩΔΕ, για την οποία κάναμε λόγο σε προηγούμενη δημοσίευση στη σελίδα μας, στερείται παντελώς βάσεως και είναι καταφανώς συκοφαντική...