ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

 ΤΟ Τ.Ε.Ε. ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ!!!

 

Χωρίς πολλά λόγια, αυτή το φορά... Η απόφαση της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε., στις 30 Σεπτέμβρη 2008, μιλάει από μόνη της. Το απόσπασμα (από το επικυρωμένο, επίσημο πρακτικό της Δ.Ε.) που παραθέτουμε, είναι εξαιρετικά «εύγλωττο»...

 

ΑΠΟΦΑΣΗ Α37/Σ33/2008

«Αναγνώριση επαγγελματικών προνομίων που απορρέουν από την ισοδυναμία διπλώματος μηχανικού με το master που απονέμεται μετά από 5 χρόνια φοίτησης.»

 

[...]

Κατόπιν αυτών, το ΤΕΕ:

        1. Εκτιμά ότι οι διπλωματούχοι μηχανικοί –μέλη του, οι οποίοι είναι απόφοιτοι του Ε.Μ.Π. ή ισότιμων Σχολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με διάρκεια σπουδών πέντε συνεχόμενων ετών, δεν μπορεί να απολαύουν λιγότερων επαγγελματικών δικαιωμάτων και ευχερειών, από τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου ιδρυμάτων του εξωτερικού, στα οποία η διάρκεια των σπουδών είναι 3+1 έτη, εκ μόνου του λόγου ότι στο εξωτερικό το ονομάζουν Master.

        2. Αναγνωρίζει ότι το δίπλωμα των μηχανικών-μελών του, με 5 έτη συνεχόμενες σπουδές είναι επαγγελματικά τουλάχιστον ισοδύναμο προς τους προαναφερθέντες μεταπτυχιακούς τίτλους.

[...]

 

Ο Γρ. Γρηγοριάδης, Μέλος Δ.Ε., μειοψηφεί και ο Ν. Ταχιάος, Μέλος Δ.Ε., ψηφίζει ΛΕΥΚΟ.

 

Ο λόγος από εδώ και πέρα, στους εργαζόμενους μηχανικούς. Η διάσπαση και διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και των διπλωμάτων των μηχανικών ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!